Uncategorized
Mjuzikl radionice su uzbudljiva bajka u kojoj mi sada, već skoro svakog vikenda uživamo u kreativi i talentu naših učesnika.
Imali smo mnogo projekata, ali ovaj nam je zaista nasjađi, zato ćemo ga i podeliti sa vama. Naša „Dizni porodična radionica“ prvi put je održana 23. aprila ove godine kada smo otvorili vrata Diznijevih bajki iza kojih se krije čaroban svet pesme plesa i porodičnog zbližavanja.
Kao i svaki početak i ovaj je bio ispunjen mnoštvom radoznalih pitanja na koja smo odgovorili najpre kratkom igrom upoznavanja u kojoj su nam neka deca priznala da se ne viđaju dovoljno sa roditeljima, a neki roditelji da im je ulazak u pubertet malo otežao zajedničke aktivnosti. Nakon toga smo se podelili u dve grupe i kroz porodični dogovor i kreativnost, pokušali da predstavimo neke od omiljenih Diznijevih crtanih filmova kroz pokret u nekoliko minuta. Titulu omiljenog crtaća naših grupa odneli su „Štrumfovi“ i „Lepotica i zver“. Obe grupe su podjednako podelile uloge ne razmišljajući o broju godinama i vezama između učesnika i kroz smeh i zabavu izneli svoje priče.
Nakon predstavljanja omiljenih crtaća, došlo je vreme da se malo akiviramo, te smo naučili
kratku koreografiju iz, svima dobro poznate pesme Under the sea(Mala sirena). Jedan od zadataka bio je da svako zamisli svoje omiljeno morsko biće i pokuša kroz naučenu koreografiju da ga predstavi. Deca su veoma uživala u tome,ali su u svakom koraku bili uključeni i roditelji.
Naravno, nema Diznija bez pevanja, te smo se ubrzo bacili na legendarnu pesmu iz filma „Knjiga o džungli“, dobro poznatog starijim generacijama. Deca su se vrlo brzo poistovetila sa medom Baluom i zapevala Bare necessities“. Tada su već svi učesnici postali dovoljno bliski da zajedno zaplešu, porazgovaraju i iskažu svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo radionicom, te smo tako i dobili muzičku zelju da odradimo jednu od pesama iz novog crtanog filma “Mohana”.
Igra ogledala je nešo na šta se prelazi kada se svi dovoljno zbliže i opuste svoje telo i mišiće. U njoj je zadatak da se u parovima koji stoje jedni ispred drugih, ponavljaju pokreti partnera i zadaju pokreti takvi da to sve izgleda šaljivo i veselo.
Naravno, bilo je još igara i pesmica, ali nećemo vam sve ispričati, jer se bliži nova radionica, u subotu 22. Jula u 13h, na kojoj ovo sve možete otkriti i sami.
Prijave se vrše putem telefona 0691302511 ili putem linka: https://goo.gl/forms/73HuttHBmBG6gE…
Vidimo se 🙂
Vaš Eudven tim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment