Mirjana Stojanović

Mirjana Stojanović je rođena 26. septembra 1970. godine. Završila je fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu, odsek solo pevanje. Pohađala je majstorske kurseve maestra Simonea Fermanija, dirigenta i profesora na Konzervatorijumu u Milanu, kurseve maestra Karla Venture, dirigenta rimske opere, i kurseve Polin Tinzli, operske pevačice i pedagoga iz Londona. Mirjana je glavni vokalni solista i igračica etno-plesnog sastava Teodulija.

 

Pozorišna karijera:

  • Pozorište na Terazijama (matično pozorište): vokalni solista, glumica i džez balerina u mjuziklima Cigani lete u nebo, Kabare, Zona Zanfirova, Grk Zorba, Slatka Čeriti, Maratonci trče počasni krug, Lutka sa naslovne strane, Producenti, Poljubi me Kejt, Glorija, Korus Lajn, Pod sjajem zvezda, Jubilej, Svetlosti pozornice.

  • Opera Narodnog pozorišta: Seviljski berberin, Na uranku, Ivica i Marica, Rigoleto, Čarobna frula, Ljubičasta vatra.

  • Opera and Theatre Madlenianum: lik Pamine u operi Čarobna frula.

 

U školi mjuzikla Eudven, Mirjana je sa nama od samog početka. Ona je veliki pedagog, strpljivo radi sa polaznicima, i uvek stigne svima da se posveti. Na časovima pevanja nikada ne manjka smeha i dobre energije, ali i ozbiljnog rada.„Deco, jako je važno da žvaćete tekst.“ – Mirjana Stojanović.