DETALJI

Svaka grupa se sastoji iz časova pevanja, plesa i glume u trajanju od 1h nedeljno. Pored ovoga svake nedelje se sve koreografije snimaju kako bi moglo da se ponavljaja ili nadoknadi propušteno. Na kraju školske godine (u junu) svaka grupa ima i svoju, jedinstvenu predstavu koju izvodi u formatu u kom se dogovori sa profesorima ( kabare, show, pozorišna predstava…), a tokom godine svaki đak učestvuje i u Mjuzikl Inkarnacijama. 

Gluma

Kroz čas glume nedeljno rade se vežbe govora i brzalice, radi se na mašti i pamćenju. Aleksandra Belošević, profesorka glume, posvećuje se svakom učeniku posebno i kreira program po programu Fakulteta Dramskih Umetnosti, tako da naši đaci prolaze kroz osnove glume i svakog časa napreduju.
Kroz glumačke vežbe i igre članovi škole se bolje upoznaju i zbližavaju se kroz zajednički rad. Pred kraj godine, Aleksandra se bavi režijom i na časovima glume se postavlja predstava.

Časovi glume

2h nedeljno

Pevanje

Kroz čas pevanja nedeljno prolaze se osnove disanja, izražavanja i mjuzikl pevanja. Sa odraslima radi Aleksandar Novaković koji svaki čas počinje sa blagim zagrevanjem celog tela, a zatim prelazi na zagrevanje glasnih žica, upevavanje i rad na vokalima i pevačkim mišićima. Kasnije, tokom časa, svaki učenik prolazi kroz jednu od mnogih poznatih mjuzikl pesama i kroz primere radi na svojim vokalnim sposobnostima, ali i scenskom nastupu kroz pevanje.

Časovi pevanja

2h nedeljno

Ples

Kroz čas plesa nedeljno, rade se koreografije na raznu vrstu muzike iz mjuzikla, ali i kretanje na sceni. Ovo je mesto na kome se najviše upoznaje sa svojim telom, gde se radi na gipkošću, gracioznom pokretu i samopouzdanju. Rad pred ogledalima kroz različite žanrove muzike, povezuje đacima telo, mozak i ritam.
Ovde se sa Helenom Petrović prolazi Burelsqu-a, Latino plesovi, Step, Jazz, Kabare i ostale vrste plesova. Pored toga, rade se scenske borbe, padanje i osvešćivanje tela na sceni.

Časovi plesa

2h nedeljno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment