Škola za odrasle

Program za odrasle postoji od feburara 2016. godine i otvoren je za sve amatere od 15 do 90 godina koji vole mjuzikle i žele da rade na svom samopouzdanju i scenskim veštinama.

Kako izgleda nastava?

Svaka grupa se sastoji iz časova pevanja, plesa i glume u trajanju od 1,5h nedeljno. Pored ovoga svake nedelje se organizuje termin od 2h u kom se ponavljaju stvari ili nadoknađuje propušteno. Na kraju školske godine ( u junu) svaka grupa ima i svoju, jedinstvenu predstavu koju izvodi u formatu u kom se dogovori sa profesorima ( kabare, show, pozorišna predstava…)

Pevanje

DSC_8528

Kroz 2h pevanja nedeljno prolaze se osnove disanja, izražavanja i mjuzikl pevanja. Sa odraslima radi Mirjana Stojanović koja svaki čas počinje sa blagim zagrevanjem celog tela, a zatim prelazi na zagrevanje glasnih žica, upevavanje i rad na vokalima i pevačkim mišićima. Kasnije, tokom časa, svaki učenik prolazi kroz jednu od mnogih poznatih mjuzikl pesama i kroz primere radi na svojim vokalnim sposobnostima, ali i scenskom nastupu kroz pevanje.

Evo i primera jednog od časova pevanja:

Gluma

ana i nevena

Kroz 2h glume nedeljno rade se vežbe govora i brzalice, radi se na mašti i pamćenju. Ninoslav Ćulum, profer glume, posvećuje se svakom učeniku posebno i kreira program po programu Fakulteta Dramskih Umetnosti, tako da naši đaci prolaze kroz osnove glume i svakog časa napreduju.

Kroz glumačke vežbe i igre članovi škole se bolje upoznaju i zbližavaju se kroz zajednički rad. Pred kraj godine, Nino se bavi režijom i na časovima glume se postavlja predstava.

Evo jednog od primera sa časa glume:

Ples i scenski pokret

odvratnice

Kroz 2h plesa nedeljno, rade se koreografije na raznu vrstu muzike iz mjuzikla, ali i kretanje na sceni. Ovo je mesto na kome se najviše upoznaje sa svojim telom, gde se radi na gipkošću, gracioznom pokretu i samopouzdanju. Rad pred ogledalima kroz različite žanrove muzike, povezuje đacima telo, mozak i ritam.

Ovde se sa Helenom Petrović prolazi Burelsqu-a, Latino plesovi, Step i ostale vrste plesova. Pored toga, rade se scenske borbe, padanje i osvešćivanje tela na sceni.

Evo i jedne od naših koreografija: