FOKUS I KONCENTRACIJA KROZ IGRU

Ne znate šta da radite sa detetom kod kuće, a kad probate nešto dete odmah gubi pažnju?

Brinete o razvoju svog deteta i upisali ste dete na balet, engleski, tekvondo, violinu i hiljadu drugih aktivnosti? To je lepo i korisno ali o ovome možda niste razlišljali:

Za razvoj deteta najvažnije je ono što radite sa njim kod kuće. 

U stvari to uopšte nije loša vest, jedino što Vam treba je da razumete tajni jezik deteta i da otključate neograničeni potencijal fokusirane i prisutne igre.

Nemojte da Vas termini „fokusirano i prisutno“ plaše – ne mislimo na to da Vaše dete rešava jednačine dok radi jogu. Mislimo na dečiju igru onakva kakva je bila pre nego što su kuće bile zatrpane masom igračaka, pre nego što su i roditelji i deca bili pod konstantnom baražom notifikacija i šarenih sadržaja sa desetine ekrana u kući i gomilom obaveza, što poslovnih, što kućnih. 

Sećate se jednostavnog vremena igranja napolju sa po kojom omiljenom igračkom i gomilama improvizovanih stvari od lišća, grančica, kamenčića?

O takvoj igri pričamo – igri koja nije pasivna konzumacija sadržaja, već dečija igra koja je čarobni spoj zabave i upoznavanja kako svet oko nas funkcioniše.

Pošto deca danas teško mogu da dođu do toga, a roditelji su pod pritiskom dnevnih obaveza i gorepomenutom baražom notifikacija to zaboravili, napravili smo ovaj vebinar.

Šta u ovom vebinaru nećete dobiti:

  • Spisak igara koje možete igrati napolju.
  • Uputstva kako se prave igračke od štapića i lišća.
  • Kako najbrže da izbacite svu tehnologiju i igračke iz kuće.
  • Prazno teoretisanje o modernom roditeljstvu i fraze koje ste čuli već sto puta.

Iako prepoznajemo negativan uticaj tehnologije i potrošačko impulsivno kupovanje igračaka na decu, nećete morati da izbacite ni jedno ni drugo iz kuće.

Cilj ovog vebinara je da Vas nauči:

  • Kako od svega (igračke, crtanog, vožnje kolima, čekanja u redu…) može da se napravi igra koja produbljuje pažnju deteta i svest o svetu oko sebe.
  • Šta mnogi roditelji rade, a da je jako loše za pažnju deteta i kako to da izbegnete.
  • Šta je tačno pažnja i koja je razlika između nemirnog deteta i deteta koja nema pažnju.
  • Kako se koriste knjige za razvijanje radoznalosti deteta kao i kako da Vas da inspirišu za druge igre.

I najvažnije:

Pokazaćemo Vam tehnike kako da detinjstvo Vašeg deteta ne bude zasnovano na telefonu već na igri.

Kao što smo rekli gore, violina i tekvondo su korisni ali ništa ne može da zameni igru. Igra je nezamenljiva aktivnost za pravilno formiranje mozga ne samo ljudi nego i svih sisara.

Sačuvajte igru u detinjstvu svog deteta, to je najvažnija stvar koju možete da uradite za svoje dete!