RADIONICA LUTKArSTVA

3+  GODINA

Adresa dešavanja

Kulturni centar Božidarac, Radoslava Grujića 3 Vračar

Datum

3. jun 2023.god. u 11.30 h

Radionica lutkarstva na Eudven festivalu namenjena je deci od 3 godine i roditeljima. Cilj radionice je da roditelji i dete otkriju nove načine komunikacije, kroz igračke i lutke. Kroz ovakvu aktivnost dete otkriva svoje afinitete, razvija maštu i uči kako da svoje emocije i iskustva prenese kroz igru.

Škola mjuzikla Eudven tokom rada sa decom razvija njihov osećaj za muziku, pokret I glumu. Ova radionica ide korak dalje i pruža im mogućnost da sve svoje sposobnosti prenesu na lutku, sa čarobnim dodatkom nemanja ograničenja. Lutka može biti sve što oni zamisle, može preuzeti tuđe karakteristike ili biti potpuno izmaštano biće koje ističe sopstvene vrednosti. 

Ova radionica je sjajna vrsta edukativnog sadržaja za svu decu, bilo da tek počinju da maštaju ili već imaju svoj svet iz snova. Sjajna je tehnika u roditeljstvu za upoznavanje dečijih potreba i želja, kao i smanjenje gomilanja igračaka koje im kratko drže pažnju. Jedna lutka može biti lik u bezbroj scena, predstava i svakodnevnih situacija. Povrh svega je izuzetno zabavna, jer deca imaju priliku da vide svoje roditelje kako se “igraju” lutkama, a roditelji će se podsetiti da su svi odrasli zapravo samo velika deca.

CENA RADIONICE:

2300 rsd za roditelja+ dete

Kako izgleda radionica

0-10. minut –upoznavanje sa lutkama kroz jednu scenu lutkarse predstave sa šumskim Eudven likovima

10.-20. minut –prikaz razlicitih lutaka i upoznavanje sa igračkama dece 

20.-40. minut –segment posvećen glasu, igrice koje podstiču promenu boje i intenziteta glasa shodno tome kakav glas treba da ima određena lutka – imitacija roditelja i ljudi iz okoline

40. – 60. minut – igre sa lutkama, učenje pesmice i kreiranje mini predstave