DETALJI

Program za decu  otvoren je za sve uzraste od 3 do 13 godina (imamo i teen grupu od 13-18 godina)
Cilj je razvoj multitalentovane dece i rad na njihovim sposobnostima i odnosima kako samih sa sobom tako i sa okolinom.Ideja ovog programa je da kod dece razvije i plesne i pevačke i glumačke  sposobnosti, a kroz njih i radne navike, koncentraciju i maštu. Mnogo talentovane dece poseduje više vrsta talenata koje je nophodno razvijati istovremeno već od ranog detinjstva. Oni kroz tri veštine pored talenata razvijaju i sposobnosti pokreta, ljubavi prema svom telu i svojim razmišljanjima kao i razvoj glasnica i kontrole svog glasa i emocija.

Nastava

Svaka grupa se sastoji iz 1h časova pevanja, plesa i glume nedeljno. Svaka grupa dece na kraju godine (u junu) izvodi mjuzikl predstavu u kojoj svaki učenik iskazuje naučeno znanje tokom godine. Predstave se pišu tako da svaki učenik ima glavnu ulogu koja mu leži i pevački i glumački i plesno

Časovi pevanja

1 čas nedeljno

Časovi glume

1 čas nedeljno

Časovi plesa

1 čas nedeljno

Nastup

Završni nastup

Pevanje

Kroz 1h pevanja nedeljno prolaze se osnove disanja, izražavanja i mjuzikl pevanja. Sa decom radi Sara Savović koja je završila muzičku pedagogiju i radi u vrtićima. Čas se sastoji iz blagog zagrevanja glasa, s obzirom da su još mali, ne radi se klasično upevavanje kako se ne bi povredile glasne žice. Tokom časa prolaze se osnove horskom pevanja kroz rad na poznatim numerama iz crtanih filmova.

Gluma

Kroz 1h glume nedeljno rade se vežbe govora i brzalice, radi se na mašti i pamćenju. Nenad Stanojević, profesor glume za decu , posvećuje se svakom učeniku posebno i kreira program po programu Fakulteta Dramskih Umetnosti, tako da naši đaci prolaze kroz osnove glume i svakog časa napreduju. Kroz glumačke vežbe i igre deca se bolje upoznaju i zbližavaju se kroz zajednički rad. Pred kraj godine, Nenad se bavi režijom i na časovima glume se postavlja predstava.

Ples

Kroz 1h plesa nedeljno, rade se koreografije na raznu vrstu muzike iz crtanih filmova i mjuzikla, ali i scenski pokret. Ovde se sa Tamarom Kovačević prolaze osnove modernog plesa, osnovni koraci latino plesova i kontrola tela. Pored toga, rade se scenske borbe, padanje i osvešćivanje tela na sceni i mnoge druge neophodne veštine kontrole tela na sceni.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment