Škola mjuzikla Eudven je mesto za sve amatere koji žele da:

Povećaju svoje samopouzdanje

Rade na sebi

Zabave se

Smeju se i druže

Upoznaju ljude slične sebi

Kroz igre i zabavu pronađu svoju strast i ispune svoje snove

DETALJI

Svaka grupa se sastoji iz sat vremena pevanja, sat vremena plesa i sat vremena glume svake nedelje. Pored ovoga svake nedelje se sve koreografije snimaju kako bi moglo da se ponavljaja ili nadoknadi propušteno. Na kraju školske godine (u junu) svaka grupa ima i svoju, jedinstvenu predstavu koju izvodi u formatu u kom se dogovori sa profesorima ( kabare, show, pozorišna predstava…), a tokom godine svaki đak učestvuje i u Mjuzikl Inkarnacijama kao i na raznim festivalima.

Gluma

Kroz čas glume nedeljno rade se vežbe govora i brzalice, radi se na mašti i pamćenju. Aleksandra Belošević, profesorka glume, posvećuje se svakom učeniku posebno i kreira program po programu Fakulteta Dramskih Umetnosti, tako da naši đaci prolaze kroz osnove glume i svakog časa napreduju.
Kroz glumačke vežbe i igre članovi škole se bolje upoznaju i zbližavaju se kroz zajednički rad. Pred kraj godine, Aleksandra se bavi režijom i na časovima glume se postavlja predstava.

Časovi glume

2h nedeljno

Pevanje

Kroz čas pevanja nedeljno prolaze se osnove disanja, izražavanja i mjuzikl pevanja. Sa odraslima radi Aleksandar Novaković koji svaki čas počinje sa blagim zagrevanjem celog tela, a zatim prelazi na zagrevanje glasnih žica, upevavanje i rad na vokalima i pevačkim mišićima. Kasnije, tokom časa, svaki učenik prolazi kroz jednu od mnogih poznatih mjuzikl pesama i kroz primere radi na svojim vokalnim sposobnostima, ali i scenskom nastupu kroz pevanje.

Časovi pevanja

2h nedeljno

Ples

Kroz čas plesa nedeljno, rade se koreografije na raznu vrstu muzike iz mjuzikla, ali i kretanje na sceni. Ovo je mesto na kome se najviše upoznaje sa svojim telom, gde se radi na gipkošću, gracioznom pokretu i samopouzdanju. Rad pred ogledalima kroz različite žanrove muzike, povezuje đacima telo, mozak i ritam.
Ovde se sa Helenom Petrović prolazi Burelsqu-a, Latino plesovi, Step, Jazz, Kabare i ostale vrste plesova. Pored toga, rade se scenske borbe, padanje i osvešćivanje tela na sceni.

Časovi plesa

2h nedeljno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment