Program za decu  otvoren je za sve uzraste od 5 do 14 godina. Cilj je razvoj multitalentovane dece i rad na njihovim sposobnostima i odnosima kako samih sa sobom tako i sa okolinom.

   Ideja ovog programa je da kod dece razvije i plesne i pevačke i glumačke  sposobnosti, a kroz njih i radne navike, koncentraciju i maštu. Mnogo talentovane dece poseduje više vrsta talenata koje je nophodno razvijati istovremeno već od ranog detinjstva. Oni kroz tri veštine pored talenata razvijaju i sposobnosti pokreta, ljubavi prema svom telu i svojim razmišljanjima kao i razvoj glasnica i kontrole svog glasa i emocija.

Škola za decu održava se na dve lokacije:

CENTAR – Miloša Pocerca 10 – četvrtak 20-21h i nedelja od 12-14h

NOVI BEOGRAD- Karađorđev Trg 38e – ponedeljak sreda petak od 20-21h

  Kako izgleda nastava?

  Svaka grupa se sastoji iz 1h časova pevanja, plesa i glume nedeljno. Pored ovoga, svaka    grupa dece ima po pola h nedeljno upoznavanje sa notnim sistemom i klavirom. Svaka    grupa dece na kraju godine (u junu) izvodi mjuzikl predstavu u kojoj svaki učenik    iskazuje naučeno znanje tokom godine.

    Pevanje

srenje jbno pevanje

Kroz 1h pevanja nedeljno prolaze se osnove disanja, izražavanja i mjuzikl pevanja. Sa decom radi Ivana Šljivić koja se dugo bavi radom sa mladim pevačima. Čas se sastoji iz blagog zagrevanja glasa, s obzirom da su još mali, ne radi se klasično upevavanje kako se ne bi povredile glasne žice. Tokom časa prolaze se osnove horskom pevanja kroz rad na poznatim numerama iz crtanih filmova.

Profesorka pevanja: Ivana Šljivić

     Gluma

DSC_7942

Kroz 1h glume nedeljno rade se vežbe govora i brzalice, radi se na mašti i pamćenju. Dragana Đurđević, profesorka glume za decu , posvećuje se svakom učeniku posebno i kreira program po programu Fakulteta Dramskih Umetnosti, tako da naši đaci prolaze kroz osnove glume i svakog časa napreduju.

Kroz glumačke vežbe i igre deca se bolje upoznaju i zbližavaju se kroz zajednički rad. Pred kraj godine, Dragana se bavi režijom i na časovima glume se postavlja predstava.

    Ples i scenski pokret

ples dimenzija3

Kroz 1h plesa nedeljno, rade se koreografije na raznu vrstu muzike iz crtanih filmova i mjuzikla, ali i scenski pokret.

Ovde se sa Tamarom Kovačević prolaze osnove modernog plesa, osnovni koraci latino plesova i kontrola tela. Pored toga, rade se scenske borbe, padanje i osvešćivanje tela na sceni i mnoge druge neophodne veštine kontrole tela na sceni:

Profesorka plesa: Tamara Kovačević