KAKO ME MOJE DETE VIDI?

Ove nedelje, na našim časovima radili smo imitacije. Princip takozvane igre je da damo detetu zadatak da imitira nekoga iz svog okruženj, te da razmisli o tome kako se oni ponašaju u njihovom okruženju i pokažu nam kroz pokret sve sa rečima, bio to drug ili drugarica, mama, tata, baka, deka…

Deca obožavaju da imitiraju, to im je jedna od omiljenih igara, baš zato sto imaju potpunu slobodu da prijažu kako oni diživljavaju ljude oko sebe, a samim tim je i osnova za glumu.

Da li ste se nekada igrali imitacija sa decom?

Ukoliko niste obavezno pokušajte, uživaćete u toj igri podjednako kao i oni!

ŠTA SMO MI TO KONKRETNO RADILI NA NAŠEM ČASU?

 Deci smo dali zadatak da imitiraju svoje roditelje. 

Dat im je zadatak da razmisle o tome:

  • Kako mama i tata hodaju?
  • Koja im je boja glasa?
  • Šta mi to najčešće govore?
  • Koja mi je najsmešnija stvar kod njih?

Pokazali su sve navedeno kroz kratku radnju, sve sa rečima I puno smeha

Deca većinski imitiraju roditelje dok gledaju TV ili kuckaju na mobilnom telefonu, jer živimo u vremenu u kom nas u tim situacijama najčešće vide, a to je najlakše imitirati.

Zato, ako igrate imitacije sa njima, nemojte se uvrediti ukoliko pokažu nešto od navedenog, već udjite u dublju imitaciju. POSTAVITE SITUACIJU KOJA VAS ZANIMA. 

                         “Imitiraj mamu kako se igra sa tobom”

Dete će kroz imitaciju predstaviti kako ono vidi mamu dok se igra sa njim! Kako čuje mamine reči ili doživljava mamine pokrete.

U ovoj igri se NIKAKO NE VREDJAJTE!! Smejte se jer vam se dete otvorilo i jer sada možete da radite na sebi, samim tim i na odnosu sa detetom sto je i cilj ove igre!

Ovu divnu igru često koristimo na nasim casovima kada se dobro upoznamo sa detetom i steknemo njegovo povrenje, te nema sramote od osudjivanja ili podsmevanja sto je jako vazno, kako bismo videli da li nas dozivljavaju kao dobre i posvecene profesore koji sa njima uce kroz igru ili nekako drugacije.

Pustite masti na volju, i igrajte se! 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *